13 december - 19 december

Aarlen
Aarlen
Aarlen
Aarlen
IAarlen
B&B A Quiet Place slide3
B&B A Quiet Place slide2
B&B A Quiet Place slide1

B&B: B&B A Quiet Place

Geniet van een verblijf in het hart van een echt Gaumedorp, in een typisch huis. Op 20 km van de beroemde abdij van Orval, geniet van een actieve en regenererende rust.

Leef op het ritme van de Gaume, ontspan in de tuin of langs de Semois, ontdek onze streekbieren, geniet van de goede producten die u op de boerderij vindt, neem al genietend deel aan de ontwikkeling van onze streek. Bij ons heeft alles een verhaal, van de jam tot de gerechten: wij vertellen het u graag!

Wij bieden u een kamer, van 1 tot 3 personen, en een suite van 2 kamers, van 1 tot 4 personen, elk uitgerust met een koelkast, een waterkoker en een koffiezetapparaat. Een oven is beschikbaar in de eetkamer. Net als het huis, heeft elke kamer zijn eigen persoonlijkheid om te ontdekken!

Tips & info

Aarlen
 1. De Knippchen

  Het centrale uitkijkpunt van Aarlen is zo bescheiden dat het vanuit de stad bijna niet te zien is. Het biedt verrassende en aantrekkelijke uitzichten aan die nog indrukwekkender zijn als je het grillige torentje uit 1904 van de kerk van St-Donat kunt beklimmen. Op deze plek stond ooit het kasteel van Aarlen, waarvan het enige overgebleven spoor het funderingsplatform is.

 2. De bronnen van de Semois

  De rivier de Semois heeft zijn bronnen in de stad Aarlen en al sinds de Romeinse tijd werden hier nederzettingen gebouwd. Aan het einde van de jaren zestig wilde het toeristenbureau van Aarlen de bronnen symboliseren door middel van een fontein.

  Tijdens de opzoekingswerken en het bodemonderzoek werden er verschillende bronnen gelokaliseerd en ontdekte men ook twee waterbekkens die in de middeleeuwen door de leerlooiers gebruikt werden.

 3. Maison Gaspar

  De hoofdcollectie van dit herenhuis bestaat uit de beeldhouwwerken van Jean-Marie Gaspar en de foto's van zijn broer Charles. Maar de grootste trekpleister is echter Retable de Fisenne, een prachtig altaarstuk uit 1510.

  Het altaarstuk is opmerkelijk omdat het de beeldenstorm van de 16e eeuw heeft overleefd, hoewel de kerk van St-Remy in Fisenne het heeft moeten verkopen om structurele reparaties te kunnen betalen.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.museegaspar.be

 4. Het Archeologisch Museum

  Het is een archeologisch museum museum in Aarlen. Het museum werd opgericht in 1886 en is sinds 1934 gevestigd in een neoklassiek gebouw uit 1840. De permanente collectie van het museum is gewijd aan de Gallo-Romeinse periode. De collectie omvat keramiek, glaswerk, metalen voorwerpen, mozaïeken en vooral grafmonumenten. In 6 tentoonstellingszalen presenteert het museum gebeeldhouwde fragmenten van graf- en civiele monumenten - hergebruikt bij de bouw van de vestingmuur aan het einde van de 3e eeuw - en talrijke voorwerpen die ontdekt zijn op necropolis- en woonplaatsen en die de antieke knowhow illustreren.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.museearcheoarlon.be

 5. De Romeinse Thermen

  De ruïnes van deze thermen basiliek zijn tegenwoordig de oudste van België. Inwoners uit de streek gebruikten de kerk om er hun doden te begraven. Omdat men geloofde in het hiernamaals, kregen de doden allerlei sieraden mee. Veel van deze sieraden zijn nu in het Luxemburgse museum tentoongesteld. Het oude kerkhof is nu een archeologisch park dat toegankelijk is voor het publiek.

  Naast de basiliek zijn er nog overblijfselen van warmwaterbaden uit de 1ste eeuw. Het grootste gedeelte werd in 1906 verwoest. Men kan nog de ruimte voor de stoombaden en enkele gedeelten van de waterplaatsen zien.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.arlon-tourisme.be

Hoe zich verplaatsen naar en in Aarlen:

Naar Aarlen gaan is makkelijk met de trein vanuit Brussel. Er is namelijk een rechtstreekse trein. Ook kan je makkelijk met de auto naar Aarlen rijden.

Binnen de stad zelf kan je te voet de stad verkennen of met de bus.