Bergen
Bergen
Bergen
Bergen
Bergen
IBergen
Table Et Chambre Particulière slide3
Table Et Chambre Particulière slide2
Table Et Chambre Particulière slide1

B&B: Table et Chambre Particulière

La Table et Chambre Particulière ligt op enkele minuten van het centrum van Mons, Culturele Hoofdstad van Europa 2015, in een rustige en bosrijke omgeving en biedt u een nieuwe ervaring op het gebied van gastronomie en gastvrijheid.

Stéphanie en Julien, beiden gepassioneerd door gastronomie, besloten La Table et Chambre Particulière te openen om hun passie met u te delen.

Stéphanie, als gastvrouw, zorgt voor uw comfort en Julien, afgestudeerd aan de Ecole Hôtelière Provinciale de Namur, staat in voor de keuken met een moderne Franse keuken.

Tips & info

Bergen
 1. Aapje "Le Singe du Grand Garde"

  Aan de voorgevel van het stadhuis van Bergen bevindt zich een klein aapje “Le Singe du Grand Garde’. Het strelen van het hoofdje van het bronzen aapje zou je een heel jaar geluk geven. De moeite waard om te proberen, toch?

 2. La petite fille aux papillons

  “La petite fille aux papillons” een standbeeld van een meisje, genaamd Lucie, bevindt zich in het midden van het Square Roosevelt. Het bestaat uit verschillende driehoekige stalen facetten die werden samengevoegd tot een beeld van 7 meter hoog van een "klein" meisje omringd door vlinders. De Franse kunstenaar David Mesguich ontwierp dit beeldhouwwerk met zijn dochter Lucie in gedachten. Het staat symbool voor weerbaarheid en tijdsduur, in een tijd waarin alles breekbaar en vergankelijk is.

 3. Het Belfort

  Het Belfort van Bergen kan omschreven worden als een hoge toren met eigenzinnige kenmerken. Met zijn barokke karakteristieken is het Belfort een unicum in België. De toren heeft eeuwenlang, onwankelbaar, oorlogen en epidemieën doorstaan. Je kan de toren ook beklimmen langs een lange steile trap om zo een prachtig, uitgestrekt uitzicht over de stad te hebben. Waag jij je aan deze beklimming?

 4. Het Mundaneum

  Bergen heeft een groot aanbod aan musea. Het Mundaneum is minder bekend, maar daarom niet minder interessant. Het wordt ook wel ‘Het Internet van papier’ genoemd en geeft je een inkijk in Google avant la lettre.

  Je krijgt hier te zien hoe mensen omgingen met kennis, statistieken en het indexeren van informatie lang voor het Internet tijdperk bestond. Het museum is een databank waar op minutieus geordende steekkaartjes, alle informatie uit de wereld van toen verzameld en bewaard wordt.

  Zal jij hier een antwoord krijgen op al je vragen?

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.mundaneum.org

Hoe zich verplaatsen naar en in Bergen:

Bergen is vlot te bereiken met de trein. Het station brengt je meteen in het oude stadscentrum.

Het merendeel van de bezienswaardigheden en activiteiten zijn op loopafstand van elkaar. Het nemen van openbaar vervoer is geen noodzaak. Als je dit toch wil doen, kan je binnen de stadsmuren gebruik maken van een gratis Intra Muros bus. Fietsen huren om de stad te verkennen, kan bij Maison des Cyclistes.