22 november - 28 november

Brugge
Brugge
Brugge
Brugge
Brugge
IBrugge
Haven7 slide3
Haven7 slide2
Haven7 slide1

B&B: Haven 7

Haven7 is gelegen aan de rand van Brugge bij het kanaal Brugge-Oostende, de perfecte uitvalsbasis om het historische centrum van Brugge te bezoeken.

Ook de pittoreske polderdorpen (Damme en Lissewege) en badsteden (De Haan, Wenduine, Zeebrugge…) liggen op een boogscheut van deze B&B. Wandelaars en fietsers kunnen hier zeker hun hartje ophalen.

Na een boeiende dag is het heerlijk vertoeven in deze kleinschalige, huiselijke B&B. Kom tot rust in jullie privé-salon, gelegen op het gelijkvloers naast de ontbijtruimte.

Tips & info

Brugge
 1. Het Minnewater

  Verscholen aan de zuidkant van Brugge ligt het prachtige gebied dat bekend staat als "Minnewater". Het middelpunt is het "Meer van Liefde" en de "Liefdesbrug". Een zeer rustige locatie binnen de grenzen van de stad. Zo sereen en vredig. Een heerlijke plek om te ontspannen met familie of geliefden.

 2. Het Arentshof (De Bonifaciusbrug)

  Als je even wil ontsnappen van de drukte is het Arentshof de plek. Geniet van het adembenemende uitzicht op de torenspits van de Onze-Lieve-Vrouwekerk en kijk naar het komen en gaan van de paardenkoetsen.

  Als je het Arentshof betreedt zie je aan de rechterkant het Arentshuis. Het is een voormalig klassiek herenhuis van de familie Arents. Het herbergt nu een grote collectie schilderijen van de Bretoense kunstenaar Frank Brangwyn. In 1936 schonk Brangwyn ongeveer 300 van zijn werken aan de stad Brugge, die nu de grootste collectie schilderijen van de kunstenaar bezit.

 3. Het Allersmalste straatje van de stad: de Stoofstraat

  Het centrum van Brugge zit vol met plaatsen die je inzicht kunnen geven over het middeleeuwse verleden van de stad. Verdwalen in een doolhof van steegjes en kleine stadsweggetjes rond het Belfort van Brugge is een ervaring die je niet mag missen. Natuurlijk mag je de plek niet over het hoofd zien - hoewel het niet altijd makkelijk is vanwege de "beperkte omvang" - is de smalste straat van de stad namelijk de Stoofstraat.

 4. Het Tuin gezellehuis

  Ook wie niet geïnteresseerd is in poëzie vindt in het Gezellehuis wat hij wilt. Het Gezellehuis is de geboorteplaats van een van Vlaanderens beroemdste dichters, Guido Gezelle. Omdat hier, vlakbij Vesten, een prachtige ommuurde tuin op je wacht, die je ook zonder een museumticket kunt bezoeken. Het kan een plek voor een picknick of een rustpauze zijn.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de www.visitbruges.be

 5. De Brugse reien (bootje varen)

  Wil je Brugge anders ontdekken dan gebruikelijk? Dan is een rondvaart op de schilderachtige Brugse Reien iets voor jou. Je ziet er de mooiste plekjes van de stad vanop het water. Je passeert er onder andere het Belfort, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Poortersloge, het Begijnhof en zoveel meer.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.visitbruges.be

Hoe zich verplaatsen in Brugge:

Brugge is op zich niet groot, en de historische bezienswaardigheden zijn binnen handbereik. Maar hoe verplaats je nu het beste in Brugge?

Er zijn geen trams of metro's in Brugge om de historische binnenstad zo authentiek mogelijk te houden en het is een kleine oppervlakte. Er zijn wel enkele buslijnen beschikbaar.

De stad ontdek je dus het best te voet of met de fiets. Of neem je liever een paardenkoets om de stad te verkennen? Ga dan naar de markt waar je er eentje kan huren. Je kan de stad ook ontdekken via het water met een bootje die je in een halfuurtje de beste plekken van Brugge toont.