Brussel
Brussel
Brussel
Brussel
Brussel
Brussel
Brussel
Brussel
IBrussel
La maison haute slide3
La maison haute slide2
La maison haute slide1

B&B: La maison haute

Dit Brusselse huis heeft zijn volumes, zijn trap, zijn oude houtwerk en zijn mozaïek- en granietvloeren met een patina van de tijd behouden. Elke kamer is een project op zich, een uitnodiging om te reizen, een luchtbel, een ideale omgeving, kortom, om nieuwe energie op te doen. Op de benedenverdieping is een zeepwinkel van Marseille gevestigd, die het huis parfumeert en bijdraagt aan dit gevoel van welzijn.

Tips & info

Brussel
 1. Zinneke Pis

  Iedereen kent natuurlijk Manneke Pis en veel mensen zullen ook wel al eens van de vrouwelijke variant Jeanneke Pis gehoord hebben, maar wist je dat zij niet de enige twee plassende standbeelden zijn in Brussel? Zinneke pis, een bronzen plassende straathond, maakt de familie compleet. Je vindt hem op de hoek van de Kartuizerstraat en de Oude Graanmarkt, waar hij ongegeneerd zijn poot opheft tegen een paaltje.

 2. Het Pierre Pauluspark

  Onze groene hoofdstad Brussel telt meer dan 30 parken. Het ene park is al wat meer bekend bij het grote publiek dan het andere. Het Pierre Pauluspark is echter een verborgen parel, zelfs voor het merendeel van de Brusseleirs. Het park is ingericht in Engelse landschapsstijl. Een wandeling doorheen dit park in hartje Sint-Gillis zal je zeker kunnen bekoren.

 3. Striptekeningen door de stad

  Brussel heeft veel te bieden. Naast zijn bekende bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt en Manneke Pis, is Brussel ook dé stripstad bij uitstek. Doorheen de stad zijn zo’n 50-tal muurtekeningen met personages uit de Belgische stripwereld te bezichtigen zoals Asterix en Obelix, Kuifje en Rik Ringers. De wandeling geeft je de kans om voorbij bezienswaardigheden te lopen terwijl je alle stripmuren in Brussel ontdekt. Een tip: Je kan deze route ook met de fiets afleggen.

 4. Het Riolenmuseum

  Ontdek Brussel ondergronds in het Riolenmuseum. Het museum toont de geschiedenis en de aanleg van het 350 km lange riolenstelsel in Brussel. Je krijgt ook de kans om de eigenlijke riolen van Brussel te bezoeken. Een wasknijper kan handig zijn, maar je gaat wel een wonderlijke en boeiende namiddag tegemoet.

 5. Autoworld

  Autoworld is een uitzonderlijke en unieke plaats, zowel door zijn architectuur als door de collectie die er is ondergebracht en de tentoonstellingen die er worden georganiseerd.

  Het museum is gevestigd in een prestigieus gebouw in het Jubelpark, dat in 1880 werd gebouwd om de 50e verjaardag van de oprichting van het Koninkrijk België te vieren. Meer dan 250 voertuigen en moto's van verschillende oorsprong schetsen de geschiedenis van de automobiel en illustreren de spectaculaire ontwikkeling van de voertuigen in meer dan een eeuw. Aan de hand van de meest emblematische auto's uit elk tijdperk kan de bezoeker ook de evolutie van het autodesign van het begin tot vandaag volgen.

  Er worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de www.autoworld.be

Hoe zich verplaatsen naar en in Brussel:

Brussel telt drie grote treinstations: Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Iedere trein stopt in deze 3 stations. Van over heel België kan je met de trein in Brussel geraken. Om in het hartje van de stad aan te komen, stap je best uit in station Brussel-Centraal. Ook met de lijnbus is Brussel vlot te bereiken. Vanuit verschillende dorpen en steden zijn er diensten richting Brussel. Gratis parkeren in centrum Brussel is niet mogelijk. Er zijn tal van betalende parkings om de auto achter te laten, maar door de overvloed aan openbaar vervoer is een auto zeker niet noodzakelijk.

Binnen de stad kan je met het openbaar vervoer overal geraken. Ondergronds kan je de metro, beheerd door de MIVB, nemen. Bovengronds biedt de MIVB, bussen en trams aan. Deze vervoersmiddelen geven je de mogelijkheid om heel de stad te doorkruisen.

Verder kan je ook gebruik maken van een elektrische deelstep van Bird, Lime of Dott. Bij Villo!, Blue-Bike en Billy Bike kan je deelfietsen verkrijgen. Scooty en Felyx zijn de aanbieders van deelbrommers. Veel locaties zijn trouwens ook op loopafstand van elkaar.