Charleroi
Charleroi
Charleroi
ICharleroi
76 Tour slide3
76 Tour slide2
76 Tour slide1

B&B: 76 Tour

Gelegen op nummer 76 tegenover de toren van het politiebureau van Charleroi, verwelkomt een grote en lichte gastenkamer u, ideaal om uit te rusten of te werken in het stadscentrum. De B&B biedt comfortabel plaats aan drie personen in een rustige omgeving, aangezien de ruimtes op het zuiden gelegen zijn.

Het huis heeft zijn Art Deco charme behouden; het is ideaal gelegen nabij een grote parking (betalend), de metro, theaters, restaurants en Charleroi Danse.

Het huis is voorzien van wi-fi en een garage voor fietsen. Het heeft het label "3 épis" gekregen van de Gites et chambres d'hôtes de Wallonie, evenals het label "Bienvenue Vélo".

Tips & info

Charleroi
 1. Het BPS22

  Vóór de grootschalige renovatie in 2015 genoot BPS22 bekendheid als ruimte voor hedendaagse creatie die vanaf begin jaren 2000 een pioniersrol speelde in de culturele ontwikkeling van Charleroi. Vandaag is BPS22 als kunstmuseum niet meer weg te denken in het Belgische culturele landschap. BPS22 maakt het verschil met zeer specifieke, vaak ontwrichtende tentoonstellingen, die steeds toegankelijk blijven voor het grote publiek dankzij vernieuwende initiatieven rond kunstbemiddeling. Vanuit het streven naar de ontwikkeling van een kritische geest vormen de verhoudingen tussen kunst, macht en maatschappij de speerpunten in de programmatie van het museum en in zijn aankoopbeleid.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.bps22.be

 2. Het Museum van de Fotografie

  In Charleroi bevindt zich het grootste fotomuseum van Europa, Het Museum van de Fotografie, in een prachtig voormalig karmelietenklooster. De indrukwekkende vaste collectie en tijdelijke exposities houden je een paar uurtjes zoet.

  Kom er meer te weten over de geschiedenis van fotografie, van zowel de artistieke als technische kant. Van Belgische fotografen tot de evolutie van de apparatuur tot hedendaagse fotografie. Deze thema’s zal je allemaal kruisen op je pad doorheen het museum.

  Liefhebbers van fotografie zullen hier hun hartje kunnen ophalen, maar ook bezoekers met minder kennis van fotografie zullen het bezoek aan het museum niet snel vergeten.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.museephoto.be

 3. Tour Bleue

  Tour Bleue is met zijn 75 meter het meest in het oog springende nieuwe gebouw van Charleroi. Het architecturaal meesterwerk, ontworpen door de beroemde Franse architect Jean Nouvel, huisvest het hoofdbureau van de politie van de stad.

  De binnenkant is minder boeiend en ook niet toegankelijk voor het gewone publiek. De buitenkant daarentegen, met zijn houten omhulling bedekt met blauwe bakstenen, is wel een bezichtiging waard.

 4. Stripfiguren standbeelden

  Charleroi is de Waalse striphoofdstad. Dat zal je meteen merken tijdens een wandeling doorheen de stad.

  Standbeelden van Marsupilami, Lucky Luke en Robbedoes en Kwabbernoot staan er verspreid. De uitgeverij Dupuis heeft in Charleroi de krant 'Spirou' uitgebracht, waar striphelden als Guust Flater, de Smurfen en Bollie en Billie zijn ontstaan.

  Op jacht naar stripfiguren? Het kan!

 5. Het mijnmuseum Bois du Casier

  Charleroi is bekend voor zijn steenkool en staal verleden. De mijnramp van 1956, waarbij 262 mijnwerkers omkwamen, heeft de stad getekend en is een belangrijk onderdeel van de moderne geschiedenis van België.
  Het museum is gehuisvest op de site zelf, met veel van de gebouwen en van de machines nog steeds intact. De indrukwekkende tour door de oude kolenmijn en het arbeidersdorp zorgt voor een reis naar het verleden van het industriële Wallonië en vertelt over het beroep van de mijnwerker.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.leboisducazier.be

Hoe zich verplaatsen naar en in Charleroi:

Charleroi is makkelijk te bereiken met de trein vanuit Brussel. Bij de treinstations Charleroi-Sud en Charleroi-Gembloux kan je een fiets huren om de stad te verkennen. Ben je niet zo een sportief type? Dan zal de vervoersmaatschappij TEC, met zijn buslijnen en metrolijnen, je overal in en rond Charleroi brengen.