Deze week

6 december - 12 december

Gent
Gent
Gent
Gent
Gent
Gent
Gent
Gent
Gent
IGent
Koeketiene slide3
Koeketiene slide2
Koeketiene slide1

B&B: Koeketiene

Koeketiene is gevestigd in een historisch herenhuis, centraal gelegen in de levendige wijk “Quartier Saint-Pierre”, vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. De drie kamers zijn telkens anders maar alle drie ruim en voorzien van alle comfort om je verbijf onvergetelijk te maken.

Op het gelijkvloers bevindt zich het restaurant met open keuken, waar je naar hartenlust uitgebreid kan ontbijten, brunchen of lunchen.

Fran en Maarten zijn de gastvrouw en -heer van het Koeketiene-huis. Samen met hun zoontje Kars en hun twee katten, Taboe en Miyagi, wonen ze op de bovenste verdieping.

Ze kunnen niet wachten om je te verwelkomen!

Tips & info

Gent
 1. Het Appelbrugparkje

  Is het Citadelpark te groot voor jou en hou je liever van een klein pittoresk park? Zoek niet verder, het appelbrugparkje in hartje Gent is de perfecte plek voor jou. Deze charmante plek is voornamelijk bekend bij de Gentenaars zelf. Plof hier even neer met een goed boek en geniet van de tsjilpende vogels rondom jou. Of geniet van het prachtige uitzicht op de rivier De Leie. Deze charmante plek zal jou zeker kunnen bekoren.

 2. De street art

  Zot van street art? Gent is een canvas voor straatkunstenaars. Verken de graffitikunst via een fiets-of wandelroute. Het bekendste graffitistraatje in Gent is de Werregarenstraat, maar dit is lang niet de enige plek in Gent waar de kleurrijke muurschilderingen van graffiti artiesten als Roa, Chase, Bué The Warrior en Strook te bewonderen zijn. Een must see in Gent!

 3. De Portus Ganda

  Portus Ganda is een jachthaven vlakbij het historisch centrum van Gent. Wist je dat Gent oorspronkelijk Ganda heette? Het verklaart meteen de naam van de haven. Ondanks het feit dat de haven in het centrum ligt, is het hier rustig wandelen naast het water. Misschien spot je tijdens de wandeling naast de aangemeerde boten wel het rode meisje met de koptelefoon, een beeldje gemaakt door de kunstenaar Johan Meirlaan.

 4. Kanoën en kajakken in centrum Gent

  Ben je eerder een avontuurlijk type? Of wil je Gent op een originele manier ontdekken? Gent by kajak is the answer! Het is mogelijk om bij verschillende bedrijven kajakken of kano’s te huren om via de wateren van de binnenstad op verkenning te gaan. Ready, set, go … Om het eerst tot bij het Gravesteen. Een ervaring om niet snel te vergeten!

 5. De Bloemenmarkt

  Gent heeft verschillende soorten markten. De dagelijkse bloemenmarkt op De Kouter is er één die je zeker niet mag overslaan. Op zondagvoormiddag is de markt nog uitgebreider en wordt het plein ingepalmd door verschillende bloemen- en planten soorten. Het paradijs vol bloemen geeft je instant een goed gevoel.

Hoe zich verplaatsen naar en in Gent:

Gent is makkelijk te bereiken via openbaar vervoer. Met twee treinstations, Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort, kan je van over heel België je met de trein richting Gent verplaatsen. Ook met de lijnbus kan je vanuit heel wat bestemmingen in Gent geraken. Natuurlijk is Gent ook steeds met de auto bereikbaar. De vele betalende parkeergelegenheden verspreid over het centrum stad geven je de mogelijkheid om je auto kwijt te raken. Daarnaast kan je ervoor kiezen om gratis te parkeren aan de rand van de stad in de ‘Park + Ride’ parkings.

In het centrum van Gent heb je geen auto nodig om je te verplaatsen en de stad te verkennen. De stad heeft een groot aanbod aan openbaar vervoer en andere voertuigen. Zo kan je binnen Gent je vlot te voet of met de fiets verplaatsen. Fietsen huren kan je bij De Fiets Ambassade. Verder kan je ook door Gent reizen met de step, de brommer, de bus of de tram. Voor de waterratten is er ook de mogelijkheid om Gent te verkennen met de boot.