20 december - 26 december

Hasselt
Hasselt
Hasselt
Hasselt
Hasselt
IHasselt
Villa des Roses slide5
Villa des Roses slide4
Villa des Roses slide3
Villa des Roses slide2
Villa des Roses slide1

B&B: Villa des Roses Hasselt

Gelegen op wandelafstand van het centrum, vind je deze intieme B&B in een prachtig Belle-époque huis. Je kan je verwonderen aan de originele details van dit herenhuis met geschiedenis dat in boutique stijl werd ingericht. De kamers beslaan een hele verdieping zodat je als gast alle ruimte en privacy hebt . Gastvrouw Katrien ontvang je graag in haar Villa de Roses wat de perfecte combinatie van huiselijke gastvrijheid van weleer en hedendaags comfort biedt. De perfect uitvalsbasis om Hasselt te ontdekken dus!

Tips & info

Hasselt
 1. De Japanse Tuinen

  Als je opzoek bent naar natuur midden in de stad dan zijn de Japanse tuinen de plek. Het is de grootste in Europa, de plek bij uitstek om de Japanse cultuur ten volle te beleven. Oorspronkelijk zette een Japanse tuin aan tot meditatie en bezinning en dat is in Hasselt niet anders. Je kan er naar de watervallen luisteren, de koi vissen bekijken en voederen, picknicken of rustig rondwandelen en genieten van het wisselende uitzicht.

 2. Limburg Lavendel (enkel open in de zomer)

  Een stukje Provence in Limburg? Dat kan! Op een hoeve van vier hectare grond hebben 5 cursisten in 2001 een lavendelhoeve opgericht. De hoeve ligt naast de Herkenrode abdij. Je kan er naartoe fietsen vanuit Hasselt via de fietsroute 94.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.limburglavendel.be

 3. De Street art route

  Hasselt telt meer dan tachtig gevels met onweerstaanbare street art. Hierdoor heeft de stad een wandeling uitgestippeld die al deze prachtige kunstwerken omvat.

 4. Het Modemuseum Hasselt

  Ben je gek van mode? Een skinnyjeans en sneakers, het was ooit anders. Ontdek de kleding trends en ontwikkelingen door de jaren heen in het Modemuseum van Hasselt. Ook voor mensen met minder modekennis is het een leuke kennismaking met de modewereld en haar hedendaagse ontwerpers. Wisselende tentoonstellingen voor elke leeftijd, gevestigd in een prachtig gerenoveerd pand. Dit museum is een aanrader voor iedereen die van mode houdt of via een unieke kijk de geschiedenis ervan wil leren kennen.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.modemuseumhasselt.be

 5. De Zoektocht 'Hasselt, goed gevonden’

  Er is geen betere manier om een stad te verkennen dan via een zoektocht. Aan de hand van vragen en aanwijzingen ga je op pad en wordt je naar bijzondere plekken in de stad geleid. De zoektocht ‘Hasselt goed gevonden’ combineert de belangrijkste historische feiten, weetjes, must-see locaties en kunst, op een dynamische manier.

Hoe zich verplaatsen naar en in Hasselt:

Een wandeling van 10 minuutjes of een fietsttocht met een ‘blauwe’ Blue-Bike fiets brengt je van het station van Hasselt tot in het centrum van de stad. De lijnbus brengt je zelfs tot in het hartje van Hasselt. In de binnenstad is een auto zeker geen noodzakelijkheid. Hier kan je je vlot verplaatsen: te voet, met de fiets, met de bus of met de step. Over de stad staan verschillende groene Mobit-fietsen verspreid die je kan huren en gebruiken.