Kortrijk
Kortrijk
Kortrijk
Kortrijk
Kortrijk
Kortrijk
Kortrijk
Kortrijk
IKortrijk
Broel 4 B&B slide3
Broel 4 B&B slide2
Broel 4 B&B slide1

B&B: Broel 4

B&B Broel is gevestigd in de historisch geklasseerde stadsbrouwerij ‘Tack’. Dit boetiekhotel ligt in de schaduw van de Broeltorens, midden in het hart van de Stad Kortrijk, langs de autoluwe verlaagde Leieboorden. De volledig gerestaureerde brouwerswoning werd op een eigenzinnige, warme en sfeervolle wijze ingericht.

Alles werd in het werk gesteld om onze gasten een kwaliteitsvol en relaxerend verblijf te bieden, een tuin, zonneterras aan het water, geluidsisolerend glas, lift, gemeenschappelijke ruimte … Veronique heet u van harte welkom en dit met een welgemeende glimlach.

Tips & info

Kortrijk
 1. Het Schouwburgplein

  Wanneer je het Schouwburgplein oploopt, vallen direct de metalen bogen van de fontein De Golf op. Dit is het werk van de Belgische kunstenaar Olivier Strebelle. Ook zie je de gevel van de Schouwburg, die in verbinding staat met de trapgevel van het gerenoveerde herenhuis.

 2. Het Sint-Elisabethbegijnhof

  Het Sint-Elisabethbegijnhof bestaat uit gezellige en rustige straatjes. Het begijnhof is een stad op zich binnen de stad. De 41 witte huisjes liggen naast elkaar. Het is opgericht in 1238 en sinds 1998 staat het begijnhof op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

 3. De Broeltorens

  De Broeltorens uit de middeleeuwen zijn samen met de Artillerietoren de enige restanten van de oude stadsvestingen. In de middeleeuwen beschermden ze de brug over de Leie. De zuidelijke Speytoren werd gebouwd om het verkeer op de Leie te controleren. De noordelijke Inghelborchtoren diende als wapenopslag.

 4. Het Buda-Eiland

  Het Buda-Eiland is een niet te missen bezienswaardigheid van Kortrijk. Het wordt gevormd door de 2 armen van de Leie. De Leie splitst zich namelijk ongeveer in het centrum van de stad en komt wat verder weer samen.
  Op het eiland vind je de Broeikaai en de Budatoren, een oude brouwerijtoren. Daarnaast vind je er de budascoop, een bioscoop waar je niet-commerciële films kan bekijken, en Buda-beach, een strand en speeltuin. Verder is de Budafabriek, een talentenfabriek voor ontwerpers, kunstenaars en ondernemers, ook te vinden op het eiland.

 5. Het Baggaertshof

  In 1638 richtten de twee dochters van een rijke koopman het Baggaertshof op. Het bestaat uit 12 huizen, een portierswoning en een kapel die allemaal gebouwd zijn rond een binnenplaats. Het biedt onderdak aan arme weduwen en wezen. Er is ook een kruidentuin dat meer dan 200 soorten kruiden heeft met honderden jaren geschiedenis.

Hoe zich verplaatsen naar en in Kortrijk:

Je kan Kortrijk via verschillende treinverbindingen bereiken. Het station van Kortrijk bevindt zich op wandelafstand van de Grote Markt. Zowel in het centrum van de stad als daarbuiten zijn er bussen in overvloed ter beschikking. Als je met de auto komt naar Kortrijk, heb je een ruime keuze aan mogelijkheden om je wagen te parkeren.