Leuven
Leuven
Leuven
Leuven
Leuven
ILeuven
B&B Daya slide3
B&B Daya slide2
B&B Daya slide1

B&B: Daya

Deze gezellige B&B vlak bij het bruisende centrum vormt de ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg in eigen land! Ontdek de stad Leuven en alles wat het te bieden heeft en kom hier nadien tot rust in alle comfort.

Tips & info

Leuven
 1. De Oude markt

  Heb je ooit de langste toog ter wereld gezien? De Oude Markt dankt zijn bijnaam aan de verschillende terrassen van vele horecazaken die zich in de vorm van een rechthoek rond het plein bevinden. Vanaf de terrassen heb je een prachtig uitzicht op de oude gevels. In Leuven kan het nuttigen van een frisse Stella of een ander drankje hier zeker niet ontbreken. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Een extra tip: Vergeet zeker ook niet het standbeeld van ‘De Kotmadam’ een bezoekje te brengen.

 2. De Kruidtuin

  Zelfs in het bruisende Leuven kan je de rust en natuur opzoeken. De kruidtuin, de oudste botanische tuin van België, bevat een grote verscheidenheid aan bloemen, kruiden en planten. Dankzij de naamkaartjes kan iedereen iets bijleren over de verschillende soorten flora. De lokale inwoners noemen het de betoverende parel van Leuven.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.visitleuven.be

 3. Het Dijlepark

  Leuven telt verschillende parken. Het Dijlepark blijft tot op de dag van vandaag een goed bewaard geheim voor het grote publiek. Het ligt verscholen aan de rand van de stad bij De Dijle. Het wordt ook wel het meest romantische parkje van Leuven genoemd. Een klein parkje met een gezellige brug en vijver. Een romantische picknick verzekerd!

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.visitleuven.be

 4. Universiteitsbibliotheek

  Het oorspronkelijke gebouw brandde af, en in 1940 tijdens de tweede wereldoorlog brandde de bibliotheek opnieuw af. In de bibliotheek kan je een herinnering aan de gevolgen van de oorlog zien. Je kan boeken die uit de brand zijn gered, genaamd "Sneeuwwitjes", zien. Elk boek rust in zijn eigen glazen kist, verzegeld met rode was.

  U kunt ook de toren van de bibliotheek beklimmen en met behulp van een audiogids meer te weten komen over het verleden van het gebouw. Hoewel de toren maar vijf verdiepingen hoog is, heb je er een prachtig uitzicht over Leuven.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.visitleuven.be

 5. MLeuven

  Midden in de studentenstad bevindt zich het moderne museum MLeuven. Het gebouw omvat nog historische elementen van het stedelijk museum Vander Kelen-Mertens die vroeger op deze plek stond. De historische elementen zijn gecombineerd met strakke hedendaagse architectuur.

  Het gebouw is rondom een binnentuin gebouwd. Het museum telt 52.000 werken in zijn eigen collectie. De collectie bestaat uit kunstproductie van Leuven en Brabant van de middeleeuwen tot de 19e eeuw. De kunstwerken vertellen het verhaal van de stad gezien vanuit de kunst.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.mleuven.be

Hoe zich verplaatsen in Leuven:

Met de trein naar Leuven is handig en meteen ook de beste manier. Er is namelijk om de 5 minuten een trein die in het station binnen rijdt.

Leuven kan je het beste al wandelend of met de fiets ontdekken. Het gezellige historische centrum van Leuven is namelijk verkeersvrij. Geen fiets mee? Geen probleem er zijn een aantal fietsverhuurders waarbij je voor een dag een fiets kunt huren.

Als je wat verder wilt gaan dan het centrum kan je een van de vele bussen nemen. De centrale vertrekplaats is aan het station. Met de kinderen op citytrip? Een buggy nodig om een wandeling te maken in de buurt van de Abdij van Park? Geen probleem bij Buggypunt kan je er gratis eentje huren.