29 november - 5 december

Luik
Luik
Luik
Luik
Luik
Luik
Luik
ILuik
BnB: The street Lodge slide3
BnB: The street Lodge slide2
BnB: The street Lodge slide1

B&B: The street Lodge

Sabine heet u welkom in haar huis uit 1950 dat volledig gerenoveerd is in een eigentijdse stijl. De gastenkamers bevinden zich in het hoofdgebouw op nr. 17A en in een appartement uit 1950 op nr. 17B. De twee gebouwen worden gescheiden door een charmante tuin aan het einde waarvan zich de Orange Blossom Suite bevindt, een klein onafhankelijk huis dat vroeger de oude stallen huisvestte.

Van de Chocoladezaal tot de zaal Terre de Sienne, elke sfeer is een uitnodiging om te reizen. Subtiele accenten die verwijzen naar reisherinneringen of Belgische kunstenaars die de plek verpersoonlijken. De nadruk ligt op natuurlijke materialen en bovendien is het huishoudlinnen zorgvuldig gekozen zodat het past bij de kleuren van de kamers.

"Omdat ik de jaren vijftig ziel van het huis wilde behouden, heb ik vintage meubels gekozen in overeenstemming met de architectuur. Maandenlang struinde ik de steden af op zoek naar een voorwerp, een fauteuil of een lamp die zijn decoratieve opdracht zou vervullen”.

Tips & info

Luik
 1. Tour Paradis

  Tour Paradis is met zijn 118 meter één van de hoogste wolkenkrabbers in België. Het gebouw huisvest de kantoren van de Federale Overheidsdienst Financiën. De binnenkant is minder boeiend en ook niet toegankelijk voor het gewone publiek. De buitenkant daarentegen, met zijn glanzende blauwe glazen, is zeker een bezichtiging waard.

 2. Église Collégiale St-Barthélemy

  “Weer een kerk” hoor ik je al denken. Toch zal de Sint-Bartolomeüskerk, een romaanse kapitelkerk, je niet vervelen. Met zijn vrolijke kleuren valt het gebouw al van ver op tussen de andere gebouwen. In de kerk bevindt zich het romaanse doopvont van Reinier van Hoei, een van de zeven wonderen van België. Deze “zoveelste kerk” dus zeker niet overslaan!

 3. Le Musée Tchantchès

  Het Tchantchès museum ligt in het hart van de volkse wijk Outremeuse. Tchantchès is de beroemdste burger en mascotte van Luik. De figuur zou de typische kenmerken van een Luikenaar belichamen. Met marionetten, voorwerpen en documenten wordt de traditie van Outremeuse verteld.

 4. La Montagne de Bueren

  Heb je iets over voor een prachtig uitzicht over de stad Luik? Waag je dan aan de 374 treden van de steile Montagne de Bueren. De beklimming is zeker de moeite waard, dat zal je wel merken wanneer je boven komt.

 5. Het Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië

  Het Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië heeft een grote collectie aan bussen, trams, trolleybussen, stoomlocomotieven en andere vervoersmiddelen die de mensen vanaf de 19e eeuw tot nu gebruikten. Ontdek hier de technische en esthetische evolutie.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.musee-transports.be

Hoe zich verplaatsen naar en in Luik:

Luik is makkelijk bereikbaar met de trein via het treinstation ‘Luik-Guillemins’. Neem hier zeker eens een momentje om te genieten van de prachtige architectuur van het station. Om vanaf het station naar het centrum te gaan, kan je de bussen 1 of 4 of de trein richting station ‘Palais’ nemen.

Als u verkiest om met de wagen naar Luik te komen, kan u deze gratis parkeren in een parking net buiten centrum Luik of in één van de betalende parkings binnen het centrum van Luik.

In het centrum kan je via TEC bussen overal geraken. Fietsen kan je huren bij Provelo of Toutes Directions. Je kan ook een elektrische step van Lime of Dot gebruiken om Luik te verkennen.