Namen
Namen
Namen
Namen
Namen
INamen
BnB: Bergerie de lives slide3
BnB: Bergerie de lives slide2
BnB: Bergerie de lives slide1

B&B: La Bergerie de Lives

We zijn al meer dan 3 jaar verheugd u te mogen ontvangen. Onze kamers zijn allemaal uitgerust voor een perfect weekendje weg in eigen land. Je krijgt ook toegang tot het zwembad, de sauna en de jacuzzi ter plaatse, perfect om te bekomen na het ontdekken van Namen overdag.

Tips & info

Namen
 1. De kleurentuin

  Wandel langs een indrukwekkende verzameling van meer dan 130 planten die kleur brengen in het dagelijks leven. Ontdek de variëteiten die zich verbergen achter rood, blauw, groen, geel.

 2. Het Streetartparcours

  Wanneer je in Namen wandelt, vind je achter elke hoek kunst. Tijdens het parcours ontdek je de streetartkunst van de stad. Wandel rond en bewonder de kunstwerken die verspreid liggen in de stad. Het doel van dit parcours is kunst toegankelijk maken voor iedereen. De kunstwerken die je tegenkomt op het parcours verschillen op vlak van stijl en techniek: schilderkunst, beeldhouwkunst, ... .

 3. De forten

  Dit is misschien verrassend en niet zo bekend, maar de regio van Namen heeft een buitengewoon militair erfgoed. Om de positie van Namen te versterken, werden volgens het bevel van generaal Brialmont negen strategische forten gebouwd aan weerszijden van de Maas om een maximale bescherming te garanderen tegen een eventuele Franse invasie.
  Enkel de forten van Saint-Héribert en Emines kan men bezoeken.

 4. Het Museum van de aardbei

  Het museum met enkel 5 zalen die 7 km ten zuiden van het centrum van Namen gelegen is, duikt in de plaatselijke geschiedenis van de aardbeienteelt, met aandacht voor gastronomie, handel, kunst en folklore. Dit kleine museum verkoopt aardbeienbier, aardbeienlikeur en aardbeienjam.

  Voor meer informatie kunt u terecht op hun website www.museedelafraise.com

 5. De Namourettes

  Deze kleine retrobootjes brengen je van het ene deel van de Samber naar de andere kant van de Maas. Ze varen dagelijks in juli en augustus en in de weekends in september.

Hoe zich verplaatsen naar en in Namen:

Naar Namen komen is makkelijk met de trein of auto.

Binnen de stad zelf heb je verschillende mogelijkheden om je te verplaatsen. Je kan de stad verkennen te voet of met de fiets. De stad biedt namelijk fietsen aan met Li bia vélo. Er staan 250 fietsen verspreid in Namen. Je kan de fiets achterlaten aan de verschillende stations.

In Namen is er ook Blue Bikes, die je toelaat na uw treinreis makkelijk naar je eindbestemming te gaan en terug te keren naar het station.